Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babeczka czekoladowa

Mocno czekoladowe babeczki. Musisz ich spróbować. Do ich wykonania potrzebujesz: gorzkiej czekolady, jajek, jogurtu naturalnego, masła i mąki.
 

Składniki:

  • tabliczka gorzkiej czekolady 
  • 30 dag mąki
  • 20 dag masła
  • 20 dag cukru
  • 2 jajka
  •  150 ml jogurtu naturalnego
  • 50 ml mleka
  •  1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki sody
  • szczypta soli
  • 3 łyżeczki kakao

Sposób wykonania:

  1. Do miski wlać mleko oraz rozpuszczone masło.
    Dodać do niego jogurt naturalny i wbić jajka.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Do drugiej miski wsypać mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia, sól i kakao.
    Również wymieszać po czym połączyć suche składniki z mokrymi.
    Na koniec wrzucić jeszcze czekoladę połamaną na mniejsze kawałki.
    Ciasto jeszcze raz przemieszać, aby połączyło się z czekoladą.
    Gotowe przełożyć do foremek na mufiinki.
    Powinno sięgać do ¾ ich wysokości.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 30 minut.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *