Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Baba biszkoptowa

Składniki:

  • 1 szkl. cukru
  • skórka starta z ½ cytryny
  • 8 jajek
  • sok z ¾ cytryny
  • 1 szkl. mąki
  • masło
  • cukier
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Żółtka utrzeć razem z cukrem oraz skórką z cytryny do białości, wówczas dodać sok z ¾ cytryny i nadal ucierać aż masa zbieleje.
    Następnie dodać białka ubite na sztywną pianę oraz szczyptę soli.
    Delikatnie połączyć w trakcie stopniowo wsypując mąką.
    Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem i posypanej cukrem.
    Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec około 1 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *