Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Azjatyckie kąski*

Składniki:

  • 60 dag piersi z kurczaka
  • czerwona,żółta i zielona papryka
  • sól
  • olej

Marynata:

  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sake lub innej wódki
  • łyzeczka imbiru

Ciasto:

  • cebula
  • 2 białka
  • 3łyżki mąki
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • mąka

Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić w dużą kostkę.Paprykę oczyścić,pokroić w paski.Przyrządzić marynatę z podanych składników,zalaćmięso i odstawić na 30 min wchłódne miejsce . Ciasto:cebulę posiekać.Białka ubić,połączyć z mąką ,cebulą,imbirem i solą.Kawałki mięsa obtaczać w mące,potem moczyć w cieście.Smażyć w mocno rozgrzanym,głębokim tłuszczu na rumiany kolor.W tym samym tłuszczu usmażyć paprykę.Podawać z mięsem.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Myszka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *