Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Azjatycka gęsta zupa z piersi kurczaka, pieczarek i warzyw

Składniki:

    • 1 duży lub 2 małe filety z kurczaka pokrojone w kostkę
    • 2 łodygi selera naciowego pokrojonego w plastry
    • 1 szklanka pokrojonych w plastry pieczarek
    • 1 szklanka ulubionych kiełków
    • 1 szklanka drobno poszatkowanej kapusty
    • 1 pokrojona w plasterki marchewka
    • 2 łyżki pokrojonej drobno zielonej cebulki
    • 1 litr wody
    • 3 łyżki sosu sojowego
    • 5 dkg drobnego makaronu (Wermiszel)
    • 1 szklanka bulionu drobiowego
    • 5 dkg pędów bambusa


    Sposób przyrządzenia:

    W rondlu wymieszać wszystkie składniki, doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem kilkakrotnie mieszając 15 minut. Skorygować smak przyprawami i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *