Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Awokado z niespodzianką

Składniki:

  • 4 dojrzałe awokado
  • 2 czerwone papryki
  • 6 zielonych oliwek
  • 3 łyżki majonezu
  • łyżka soku z cytryny
  • natka pietruszki
  • pieprz i sól


Sposób przyrządzenia:

Awokado opłukać przepołowić i wyjąć pestki z każdej połówki wydrążyć miąższ. Cebulę, paprykę, oliwki i natkę drobno posiekać. Warzywa wymieszać z rozdrobnionym miąższem dwiema łyżkami majonezu sokiem z cytryny i przyprawami. Połówki awokado wypełnić farszem i udekorować majonezem i połówkami papryki.
Przepis nadesłany na konkurs  Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta Małgorzata Nowastowska

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *