Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Asparagi alla milanese

Składniki:

  • 2 szkl. wody
  • 1 kg szparagów
  • 1 jajko
  • 3 łyżki masła
  • ¼ szkl. szkl. startego parmezanu

    Sposób wykonania:
    Wodę doprowadzić do zagotowania.
    W między czasie odłamać zdrewniałe końce szparagów, po czym włożyć je do wody.
    Trzymać na ogniu pod przykryciem aż staną się al. dente.
    Gdy szparagi się gotują posadzić na patelni jajko.
    Szparagi odcedzić, ułożyć na półmisku, na końcach położyć jajko a całe posmarować masłem.
    Przed podaniem posypać jeszcze serem.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Aneta B

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *