Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczny schab pieczony

 

Składniki:

    • schab bez kości
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 łyżki musztardy francuskiej
    • tymiank, majeranek, oregano
    • 1 łyżka oleju
    • pieprz, sól

Sposób przygotowania:
Schab natrzeć solą i pieprzem odstawić na 1 godzinę do lodówki. Zioła połączyć z musztardą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną pastą posmarować mięso i ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem. Piec około 2 godzin w piekarniku w temperaturze 150 – 170 stopni C polewając od czasu do czasu wytwarzającym się sosem.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *