Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczny panga czerwona z grilla

Składniki:

  • ½ kg filetów z pangi
  • cytryna
  • łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka listków świeżej bazylii
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, biały pieprz

Sposób przyrządzenia:
Rybę rozmrozić, umyć, osuszyć i przyprawić solą i pieprzem. Pietruszkę i obrany czosnek bardzo drobno posiekać. Dodać oliwę, sok z cytryny i posiekaną bazylię. Całość wymieszać. Powstałym sosem natrzeć rybę. Cytrynę sparzyć,  pozostawić do dekoracji. Rybę piec na ruszcie po 3 minut z każdej strony. Podawać obłożone plasterkami świeżej cytryny.

1 comment for “Aromatyczny panga czerwona z grilla

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *