Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczny filet z pangi pieczony w piekarniku

Składniki:

    • 1 kg podzielonych na porcje filetów z pangi
    • ½ szklanki oliwy
    • 2 łyżki posiekanej naci pietruszki
    • 3 rozgniecione ząbki czosnku
    • 1 łyżka posiekanego tymianku
    • 6 łyżek masła
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek, pietruszkę i tymianek, smażyć na małym ogniu 4 minuty mieszając. Dodać tartą bułkę, sól i pieprz, podgrzewać mieszając aż bułka zacznie się rumienić. W naczyniu żaroodpornym ułożyć porcje ryby, na każdą nałożyć bułkę z dodatkami lekko ją przygniatając, równomiernie polać rozpuszczonym masłem. Piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni C. Podawać z ćwiartkami limonki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *