Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczne grzyby leśne

Składniki:

  • 25 dag. grzybów leśnych
  • łyżeczka mąki ryżowej
  • łyżeczka  majeranku
  • 1 cebula
  • ząbek czosnku
  • olej
  • sól
  • 1 żółtko
  • 4 łyżki śmietany

    Przygotowanie:

    Oczyszczone grzyby kroimy w cienkie paski i wraz z drobno pokrojoną cebulą oraz czosnkiem kładziemy na gorący olej, solimy i dusimy pod przykryciem, często mieszając. Później dodajemy majeranek, a gdy sok z grzybów prawie się wygotuje – oprószamy mąką ryżową, mieszamy, dolewamy nieco wody i dusimy jeszcze 1-2 minuty. Potrawą zagęszczamy przez dodanie śmietany wymieszanej z żółtkiem.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *