Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczna zupa cebulowa

Składniki:

 

  • 1 ½ kg cebuli
  • 2 litry bulionu drobiowego
  • 2 łyżeczki przyprawy typu Vegeta
  • 6 ziemniaków
  • ½ szklanki śmietany
  • ½ szklanki mąki
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia

 

Sposób przyrządzenia:
Cebulę  obrać i pokroić w kosteczkę, zrumienić  na oleju na złocisty kolor, podlać wodą i dodać Vegetę , wymieszać, zmiksować. W garnku zagotować 2 litry bulionu drobiowego, dodać uprzednio umyte, obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki, dodać zmiksowaną cebulę, zagotować. Do mąki dodać śmietanę, dokładnie  wymieszać i połączyć z zupą i jeszcze przez moment zagotować. Zupę podawać z białym pieczywem lub grzankami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *