Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Arbuz gruszką w sosie

Składniki:

  • 3 gruszki
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • arbuz
  • 2 surowe żółtka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 szkl. białego deserowego wina
  • sok z cytryny

    Sposób wykonania:
    Obrane gruszki i pokroić w kostkę, która oprószyć cukrem pudrem i skropić sokiem z cytryny po czym ułożyć w pucharkach.
    Natomiast z arbuza specjalną łyżeczką wydrążyć małe kulki, które ułożyć na ananasie.
    Następnie żółtka ubić razem z cukrem pudrem po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo wino.
    Doprawić do smaku sokiem z cytryny.
    Powstałym sosem polać owoce.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *