Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Antrykot wołowy w czerwonym winie

Składniki:

  • ¾ kg antrykotu
  • 2 łyżki smalcu
  • łyżka mąki
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • ½ szkl czerwonego wytrawnego wina
  • czosnek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić na mniejsze porcje, które rozbić tłuczkiem.
    Następnie natrzeć je czosnkiem roztartym z solą oraz oprószyć pieprzem.
    Przyprawione mięso obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszcze ze wszystkich stron.
    Wówczas dodać jeszcze koncentrat pomidorowy oraz wino.
    Pozostawić na małym ogniu do miękkości mięsa.
    Na sam koniec doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *