Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Animelka w sherry

Składniki:

  • 500 g animelki
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 200 g boczniaków
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 szkl wytrawnego sherry
  • 2 łyki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Animelkę dokładnie wypłukać po czym zalać osolonym wrzątkiem i gotować około 10 minut.
Po tym czasie odcedzić, obrać z błonek i pokroić na mniejsze kawałki.
Następnie posiekaną cebulę i startą marchewkę przesmażyć na oliwię, wówczas dodać Anielkę i trzymać jeszcze na ogniu przez kilka minut.
Wówczas wlać sherry, posiekany czosnek i natkę pietruszki oraz pokrojone grzyby.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i trzymać na ogniu około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *