Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Anielski pudding cytrynowy

 

Składniki:

 

  • łyżka żelatyny
  • łyżka zimnej wody
  • szklanka wrzątku
  • ½ szkl cukru
  • ½ szkl zimnej wody
  • ¼ szkl soku z cytryny
  • łyżeczka startej skórki z cytryny
  • ½ szkl chudego mleka w proszku
  • ½ szkl lodowatej wody
  • ¼ łyżeczki soku z cytryny

Sposób wykonania:
Żelatynę rozpuścić w łyżce zimnej wody po czym dodać cukier, wrzątek, zimną wodę oraz sok i skórkę z cytryny.
Całość dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia i zgęstnienia masy.
W między czasie mleko w proszku zmiksować z lodowatą wodą1/4 łyżeczki soku z cytryny.
Gdy będzie puszysta przerwać miksowanie i wstawić masę do lodówki.
Następnie rozdrobnić widelcem masę z żelatyną i dodać ją do mlecznej masy.
Dokładnie ubić aż powstanie puszysty pudding.
Przed podaniem schłodzić  w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *