Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Angielskie ciasteczka

 

Składniki:

  • 25 dag mąki
  • 25 dag cukru
  • 25 dag masła lub margaryny
  • 6 jajek
  • 10 dag rodzynków
  • 2 dag otartej skórki cytrynowej
  • 10 dag migdałów
  • 3 dag cukru pudru

Sposób wykonania:

  1. Do żółtek wsypać cukier i całość dokładnie utrzeć.
    Gdy powstanie biała piana, wówczas wsypać mąkę.
    Dodać posiekane migdały, skórkę z cytryny oraz wcześniej namoczone rodzynki.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Gdy składniki się połączą dodać jeszcze biała ubite a sztywną pianę.
    Delikatnie wymieszać.
    Foremki wysmarować tłuszczem i przelać do nich ciasto.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 30 minut.
    Po upieczeniu i ostygnięciu posypać cukrem pudrem.

Liczba porcji: 10

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *