Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ananas z poziomkami i syropem klonowym

Składniki:

  • 1 mały ananas
  • 25 dkg świeżych  poziomek
  • 4 łyżki syropu klonowego
  • ½ szklanki wiórków migdałowych
  • 1 szklanka bitej śmietany
  • ½ łyżeczki masła
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka rumu

    Sposób przyrządzenia:

    Ananas obrać i pokroić w kawałki, poziomki umyć,  przekroić na połówki. Owoce rozdzielić na trzy talerzyki i polać syropem klonowym. Na patelni  zrumienić masło z migdałami i ½ łyżeczki cukru. Z pozostałym cukrem ubić śmietanę, dodać rum. Bitą śmietanę  ułożyć na owocach i posypać wiórkami migdałów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *