Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ananas w serowej panierce

Składniki:

    • 2 puszki ananasa konserwowanego
    • 1 szklanka tartego sera cheddar
    • 6 łyżek mąki
    • 1 szklanka brązowego cukru
    • 1 szklanka zmielonych krakersów
    • 4 łyżki rozpuszczonego masła


    Sposób przyrządzenia:

    Krążki ananasa dokładnie obsączyć z zalewy. Mąkę wymieszać z cukrem i tartym serem. W mieszance dokładnie obtoczyć krążki ananasa, ułożyć na blasze do pieczenia, polać masłem i posypać zmielonymi krakersami. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C. Podawać jako dodatek do mięsa wieprzowego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *