Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Amerykański hamburger cajun

Składniki:

  • 50 dag wołowiny
  • łyżka oleju
  • 1/4  łyżeczki pieprzu cayenne
  • 1/2 łyżeczki soli
  • cebula
  • strąk papryki
  • olej
  • 4 bułki do hamburgerów

Sposób wykonania:

  1. Mięso zemleć, połączyć z drobno posiekaną cebulka i łyżką oleju. Dodać
    sól i pieprz, wymieszać. Uformować kotlety, lekko podsmażyć na oleju.
  2. Zpapryki usunąć gniazdo nasienne, pokroić strąk w grube plastry.
  3. Odciąć 1/3 każdej bułki, wydrążyć środek, włożyć kotlet i plastry
  4. papryki, zawinąć w folię aluminiową. Piec na ruszcie 15 minut.

Przepis nadesłano na konkurs Letnie Grillowanie przez Agatę Konopkę

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *