Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Amerykańska zupa z dorsza

Składniki:

    • 1 kg filetów ze skórą z dorsza
    • 2 rozgniecione ząbki czosnku
    • 2 łyżki oleju
    • 80 dkg pokrojonych w grubą kostkę ziemniaków
    • 10 dkg piure pomidorowego
    • 2 łyżki posiekanej naci pietruszki
    • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    W rondlu rozgrzać olej, dodać czosnek, chwilę smażyć uważając aby czosnek się nie przyrumienił. Do rondla wlać około 1 litr wody, dodać ziemniaki, sól i pieprz, gotować aż ziemniaki zmiękną, dodać pomidory i po kolejnych 5 minutach gotowania dodać pokrojone na porcje filety z dorsza. Po kolejnych 8 minutach gotowania dodać natkę pietruszki, skorygować smak i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *