Składniki:
• 4 jajka
• 2 budynie śmietankowe
• 4 serki waniliowe homogenizowane
• 2 szkl mąki
• 1 szkl cukru pudru
• 1 masło roślinne
• 2 łyżki kakao
• 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 2 cukry waniliowe
Sposób przyrządzenia:
Do jednego naczynia wsypać mąkę, 1/2 szkl cukru pudru + cukier waniliowy, 1/2 masła, kakao, 1 jajko, proszek do pieczenia. To wszystko zagnieść i włożyć do lodówki.
MASA: 3 całe jajka, 1/20 szkl cukru pudru, cukier waniliowy, 1/2 masła – ubić to mikserem potem podgrzać lekko (NIE GOTOWAĆ !!). Następnie miksując dodać 2 budynie potem serki. Schłodzone ciasto podzielić na dwie części. Jedną pokruszyć (lub zetrzeć na tarce) na dno prodiża lub blaszki, na to wylać masę serową, na wierzch znowu pokruszyć drugą część ciasta. Piec ok 45 minut.
Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez trunksql.
agnieszka
raczej pytanie niż komentarz co z budyniem dodaje się taki w proszku czy ugotowany?
mniam 😛
pyszne ciasto 😀 dzisiaj je upiekłam, całej rodzince smakuje 🙂 jest łatwe w przygotowaniu i naprawdę świetne, pozdrawiam :*
justka
pycha :P:P
syla
bardzo pyszne ciasto smakował całej rodzinie polecam
ula
ciasto bardzo dobre i łatwe w przygotowaniu.,polecam wszystkim i pozdrawiam:-)
oo nie polecam tego ciasta…. o ile mozna tak o tym powiedziec… pieknie, prosto to w przepisie wyglada.. lecz w rzeczywistosci wyszedl z tego budyniowy 1,8 cm placek…
naprawde rozczarpowalam sie.. po takich omentarzach… pozdrawiam