Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Alberty Ilony

Składniki:
• mąka 25 dag
• masło 7 dag
• cukier puder 10 dag
• jajka 4 sztuki
• proszek do pieczenia 5 g
• białko jaja 1 sztuka
• tłuszcz do blachy

Sposób przyrządzenia:
Mąkę należy połączyć z proszkiem do pieczenia, jajka należy utrzeć z
cukrem i masłem, dodać do mąki, posiekać i zagnieść ciasto. Ciasto
należy rozwałkować i wykrawać z niego za pomocą szklanki ciastka,
posmarować je białkiem, posypać cukrem i piec na wysmarowanej tłuszczem
blasze w temperaturze 180 stopni do uzyskania złotego koloru.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *