Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Akoholowy deser

Składniki:

  • 4 białka
  • 1 szklanka śmietany kremówki,
  • 4 łyżki cukru
  • 2/3 szklanki szampana
  • 2/3 szklanki likieru kawowego
  • Do dekoracji:
  • 5 łyżek rozdrobnionych orzechów włoskich
  • biszkopty
  • starta czekolada

 

Sposób przyrządzenia:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać dotąd, aż rozpuści się cukier. Następnie pianę wymieszać z szampanem. Śmietanę ubić na krem, wymieszać z likierem kawowym i połączyć z ubitą pianą. Deser nakładać od razu do pucharków, dekorować orzechami, czekoladą oraz ciastkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *