Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Afrodyzjak – ostrygi

Skład:

  • świeże ostrygi
  • cytryny
  • pieprz czarny

Sposób wykonania:

Skorupy ostryg bardzo dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Na półmisku posypanym drobno pokruszonym lodem układamy otwarte ostrygi* skropione sokiem z cytryny i posypane grubo zmielonym czarnym pieprzem. Całość dekorujemy cząstkami cytryny. Podajemy z wytrawnym szampanem.

 

 

* Ostrygi otwieramy bardzo ostrożnie aby zawarty wewnątrz muszli płyn nie wyciekł.

 

 

Uwaga! Do spożycia nadają się tylko małże z zamkniętymi muszlami. Otwarta muszla świadczy o tym że małże nie nadają się do jedzenia.

 

 

 

3 comments for “Afrodyzjak – ostrygi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *