Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Adżika z jabłkami

Składniki:

    • 5 kg pomidorów
    • 2 kg kwaśnych jabłek
    • 2 kg marchwi
    • 2 kg słodkiej papryki
    • 30 dkg papryczek chili
    • 30 dkg czosnku
    • 1 litr oleju
    • 3 łyżki soli


    Sposób przyrządzenia:

    Pomidory i paprykę umyć, oczyścić ze zbędnych części (nasion z papryki nie usuwać). Czosnek, jabłka i marchewkę  obrać. Zemleć w maszynce do mięsa. W rondlu wymieszać zmielone warzywa z pozostałymi składnikami, doprowadzić do wrzenia i powoli gotować 120 minut. Gorącą przelać do sterylnych słoików, szczelnie zamknąć. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *